Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

IT-bedrijven zetten Alkmaar op de kaart

  • DateWoensdag 26 september 2018

Negen Alkmaarse IT-bedrijven slaan de handen ineen om Alkmaar op de kaart te zetten. De bedrijven Triple, Cyso, Nedvice-ICT, Herke ICT Group, Cloud2, Bluedesk, Betty Blocks, Create en SnelStart gaan intensief samenwerken onder de naam IT=Alkmaar. Het doel van IT=Alkmaar is laten zien wat Alkmaar op ICT gebied te bieden heeft, personeel aantrekken en een betere afstemming tussen onderwijs en de arbeidsmarkt opzetten.

Samenwerken
IT=Alkmaar wil niet alleen laten zien wat Alkmaar te bieden heeft, de ondernemers hopen ook veel meer jongeren te kunnen inspireren om voor een technische opleiding te kiezen. De vraag naar gekwalificeerde IT’ers neemt toe en de uitstroom vanuit de opleidingen kan hier niet in voorzien. Ook in Alkmaar is dit steeds beter te merken. Daarom is het afgelopen jaar IT=Alkmaar opgezet, in samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Platform en event IT=Alkmaar
Om de oprichting te vieren en gelijk goed te beginnen organiseert de stichting op zaterdag 10 november een tech event. Er komen diverse sprekers naar Alkmaar en geïnteresseerden kunnen workshops volgen over bijvoorbeeld security by design en datamodeleren. 

Toegang tot het evenement is gratis, aanmelden kan via de website itisalkmaar.nl. Voor IT’ers is deze website het startpunt in de zoektocht naar een baan, event of informatie over de IT sector in Alkmaar. De bedrijven delen hier expertblogs, events, meetups en trainingen. Daarnaast is er binnenkort ook een uitgebreid overzicht met alle vacatures te vinden.

Bron: Emerce