Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Krapte steeds meer voelbaar, toch bijna 20.000 WW-uitkeringen in Noord-Hollandse regio’s

  • DateDonderdag 20 september 2018

Het aantal WW-uitkeringen is in augustus verder gedaald in de regio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland en Zuid-Kennemerland en IJmond. Er werden 155 (-0,8%) WW-uitkeringen minder verstrekt dan in juli. De daling was iets sterker dan landelijk (-0,4%). Een gevolg van de toenemende werkgelegenheid is dat het aanbod van werkzoekenden sterk afneemt. Veel werkgevers hebben daarom moeite om hun vacatures te vervullen. Toch worden in de Noord-Hollandse regio’s nog altijd bijna 20.000 WW-uitkeringen verstrekt.

Frictiewerkloosheid
De ogenschijnlijke tegenstrijdigheid is deels te verklaren door zogenaamde frictiewerkloosheid. Vaak duurt het enige tijd voordat iemand die zijn baan verliest weer een nieuwe werkgever heeft gevonden. Dat komt bijvoorbeeld door de tijd die een sollicitatieprocedure in beslag neemt. Zeker bij mensen met tijdelijke contracten en uitzendkrachten komt dit vaker voor. Bij functies waar een hoger opleidingsniveau wordt gevraagd duurt een wervingsprocedure vaak langer. Hierdoor kan het nodig zijn dat iemand tijdelijk aanspraak maakt op een WW-uitkering.

Mismatch
Naast frictie is er sprake van een mismatch op de arbeidsmarkt. Vraag en aanbod sluiten niet goed op elkaar aan. Voor veel vacatures zijn nauwelijks kandidaten beschikbaar. Soms voldoen kandidaten niet aan de (wettelijke) eisen van een functie, zoals bijvoorbeeld een specifieke opleiding als verpleegkundige of docent. In andere gevallen ontbreekt het de werkzoekende aan een specifieke vaardigheid, zoals technisch inzicht. Daarnaast kunnen werkzoekenden in hun zoektocht naar een baan veel concurrentie ondervinden van mensen met een vergelijkbare achtergrond. Zo is het aantal WW-uitkeringen in de zakelijke diensterlening de afgelopen maand gestegen naar ruim 3.700. Er zijn nog wel vacatures in deze branche, maar het aanbod van werkzoekenden in deze richting is groot.

Zoekrichting
De mismatch is zichtbaar op de (vacature)website werk.nl van UWV. Werkzoekenden zijn veelal op zoek naar een baan als administratief medewerker, terwijl de vraag van werkgevers vooral uitgaat naar mensen met een technische achtergrond. Werkzoekenden vergroten hun kansen door zich te richten op meerdere beroepen en branches, werkgevers door bijvoorbeeld functie-eisen bij te stellen. Ook (bij)scholing kan de partijen dichter bij elkaar brengen.

Nieuwsflits arbeidsmarkt NHN augustus 2018

Bron: UWV