Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Nieuwkomers Kansen Dag levert zichtbaar resultaten op

  • DateVrijdag 17 augustus 2018

WerkSaam Westfriesland organiseerde recent samen met het WerkgeversServicepunt (WSP-NHN) en Fiolet Taaltrainingen de ‘Nieuwkomers Kansen Dag’ bij het Horizon College in Hoorn. Op deze dag ontmoetten nieuwkomers met een werk- en verblijfsvergunning verschillende Westfriese ondernemers en kregen ze een goed beeld van wat werken in bepaalde branches inhoudt.

Op de nieuwkomerskansendag (nkd) stonden kennismaken en ontmoeten centraal. Statushouders kregen informatie over kansberoepen in sectoren waar een grote vraag naar personeel bestaat (productie, schoonmaak, zorg, bouw infra, metaal & techniek, transport logistiek, horeca en groenvoorziening). Dit gebeurde met filmpjes over de kans-sectoren (https://youtu.be/MUm2aHcsIgo), workshops en gesprekken met werkgevers en opleiders. Ook was er aandacht voor hoogopgeleiden en de nieuwkomers die nog niet wisten wat zij wilden gaan doen.

In totaal 120 statushouders, 35 werkgevers en opleiders bezochten de nkd. De meeste statushouders genoten zichtbaar van deze dag. Ook zijn er al resultaten zichtbaar. Bij Core-teq starten twee kandidaten (techniek). Bij Frsh (horeca-opleider) is 1 kandidaat begonnen, evenals bij restaurant Georgio (horeca). Bij Heddes Bouw zijn twee kandidaten voorgesteld, een kandidaat gaat starten bij fa. De Boer en Van der Weijden Medemblik en twee kandidaten zijn gestart bij Verwol (bouw). Ook bij Dagelijks Leven Risdam (zorg) gaan twee kandidaten op gesprek. Bakkerij Braas wil een leerwerkbedrijf op locatie starten. Met Simon Butter van supermarktketen Deen worden mogelijkheden geïnventariseerd. Action wil een pilot starten om nieuwkomers gratis op te leiden tot vrachtwagenchauffeur.