Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Merendeel jongeren tevreden met baan

  • DateWoensdag 8 augustus 2018

Maar liefst 77% van de jongeren tussen de 18 en de 24 jaar is gelukkig met zijn baan. Dit blijkt uit onderzoek van Monsterboard onder ruim 5000 Europese werknemers. Meer dan de helft van deze jongeren is van mening dat een hoger salaris bijdraagt aan de mate van tevredenheid. Ook de optie om te kunnen werken in het buitenland is belangrijk: 70% van Generatie Z ziet een internationale baan wel zitten.

De resultaten van het onderzoek laten zien dat deze generatie volop in beweging is op de arbeidsmarkt. Hoewel driekwart van Generatie Z gelukkig is met hun huidige werk geeft 57% wel aan op zoek te zijn naar een andere baan. Dat laatste doen jongeren het liefst via hun telefoon. Opvallend is dat Generatie Z nog steeds graag solliciteert via de computer.

32% van de jongeren geeft aan graag een mentor te willen, tegenover 25% van de millennials (Generatie Y) en 19% van Generatie X (27 – 50 jaar). Ook luisteren jongeren graag naar familie en/of vrienden als het gaat om het zoeken naar een baan. Generatie Z zegt meer dan andere generaties dat vrienden en/of familie invloed hebben gehad op de keuze voor de baan die ze nu hebben. Ook persoonlijke hobby’s en interesses bepalen voor een groot deel hun baankeuze.

Bron: Monsterboard