Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

Wethouder Konijn-Vermaas beloont maatschappelijke bijdrage bedrijven met certificaat

  • DateVrijdag 1 december 2017

Maar liefs 14 organisaties die werk maken van hun sociale betrokkenheid werden op donderdag 30 november beloond met een SROI-certificaat. Zij hebben zich het afgelopen jaar ingespannen om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te geven. Wethouder Elly Konijn-Vermaas, tevens voorzitter van het RPA en bestuursvoorzitter Halte Werk, overhandigde de certificaten tijdens een feestelijke bijeenkomst.


Social Return on Investment
Met SROI (Social Return on Investment) krijgen meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk, doordat bedrijven bij gemeentelijke aanbestedingen een sociale inspanning leveren. Onderdeel daarvan is de zogenaamde 7% regeling. Om het certificaat te mogen ontvangen moet minimaal 7% van de totale personeelsformatie bestaan uit de SROI-doelgroep.

Ambities
Wethouder Konijn: “Dat deze organisaties SROI omarmen past bij onze ambities: zorgen dat iedereen die kan werken ook daadwerkelijk een baan vindt door goede begeleiding van school naar werk, van werk naar werk en van uitkering naar werk. Ik ben er trots op dat ik deze organisaties een certificaat mag overhandigen.” De organisaties die een certificaat ontvingen zijn: Stichting MEO, Viva Zorggroep, Schot Infra, Traffic Support, Van der Bult, De Boorder en Koreman, Dekker BV, Haarsma, Pilkes, Hartog en Beentjes, UWV, Halte Werk en de gemeente Heerhugowaard.

Goed voorbeeld
Organisator Halte Werk, partner in het WerkgeversServicepunt, voldoet zelf ook aan de condities. Irene Makelaar, directeur van Halte Werk, wees op de voorbeeldfunctie van de gemeentelijke uitkeringsorganisatie. “Het is belangrijk dat als we van bedrijven vragen om een vacature in te vullen met iemand uit onze doelgroep, we dat zelf ook doen. Hopelijk doet goed voorbeeld, nóg meer volgen!” 
De uitreiking vond plaats in restaurant Stoer. Een leer-werkrestaurant waar jongeren die vastgelopen zijn op diverse gebieden, kansen krijgen om werkervaring op te doen in een commercieel bedrijf.

 

Wilt u meer weten over wat SROI (Social Return on Investment) inhoudt en welke regelingen er zijn bij aanname van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Neem contact op met de consulenten van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord. Zij helpen u graag verder in uw (sociaal) ondernemerschap.

 

Bron: persbericht WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord, 1 december 2017