Schrijf u in voor de nieuwsbrief
Meld u aan
voor onze
nieuwsbrief

2e landelijke conferentie vso - pro - (v)mbo: Met talent samenwerken!

  • Date 17 juni 2020
  • DateConferentiecentrum het Spant, Dr. Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum

Jongeren uit het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en entree-opleidingen mbo hebben talent. Daarmee gaan ze de arbeidsmarkt op en redden ze zich in de samenleving. Aan de scholen de opdracht dat talent aan te spreken en ze een goede voorbereiding te geven op de overstap van school naar werk. Dan helpt het dat de scholen hun betrokkenheid op de leerling ook met elkaar afstemmen. Kortom: met talent samenwerken helpt ze verder!

Dit motto staat centraal op de 2e landelijke conferentie voor pro, vso en de (v)mbo-opleidingen die zich inzetten voor deze jongeren.

In het plenaire deel wordt ingegaan op het belang van talentontwikkeling en samenwerking tussen allen die bij deze doelgroep zijn betrokken. In de deelsessies is er aandacht voor onder meer good practices, de rol van de gemeente, ESF-subsidies en de inzet van kwalificatiestructuur.

Een dag waar u inspiratie, voorbeelden uit de praktijk en inzichten kunt halen die van belang zijn voor de overstap van deze jongeren van school naar werk en voor de samenwerking in de regio.

Deze dag is zeker ideaal als studiedag voor het gehele team! Er zijn:

  • informatieve bijdragen over het belang van loopbaanontwikkeling voor deze jongeren (Marinka Kuijpers) en over samenwerking in de regio vanuit het Platform passend onderwijs MBO Raad (Jack de Jong);
  • inspiratie over talent door Rahma El Mouden en door Ivo Mijland;
  • deelsessies waarin expertise wordt gedeeld over onder meer diplomering / certificering, maatwerk, techniekimpuls, ESF-subsidie, etc.;
  • een informatiemarkt en
  • vele honderden collega's uit het land om ervaringen mee te delen.

Informatie & Inschrijven